Browse Definitions:
Quiz

Quiz: Help Desk Basics

How could we live without our friends at the help desk? End users everywhere rely on their problem-solving skills and patience - especially when we have mysterious PEBKAS (problem exists between keyboard and seat) errors. Our first self-study quiz tests some basic computer and Internet terminology and is dedicated to help desk representatives everywhere.

How to take the quiz:
- After reading the question, click on the answer that you think is correct to go to the whatis.com definition. If the answer you've chosen is correct, you will see the question text somewhere in the definition.
OR
- After reading the question, write down the letter of your answer choice on scrap paper. Check your answers by using the answer key at the end of the quiz.

Good luck! May the help desk energy force be with you!

1. This is the basic Internet program that lets you verify that a particular Internet address exists and can accept requests.
a. universal resource locator
b. NOC
c. ping
d. resource reservation protocol
e. bandwidth test

2. This is the smallest unit of data in a computer.
a. bit
b. exabyte
c. bogomip
d. byte
e. nit

3. This is the program your personal computer's microprocessor uses to get the computer system started after you turn it on.
a. boot
b. source code
c. initialization
d. BIOS
e. softswitch

4. This is the standard interactive and programming language for
getting information from a database.
a. SQL
b. SSL
c. DCOM
d. PL/1
e. DASD

5. This is a collection of small programs, any of which can be called
when needed by a larger program that is running in the computer.
a. digizine
b. legacy application
c. crosstalk
d. servlet
e. dynamic link library

6. This is the place in a computer where the operating system,
application programs, and data in current use are kept so that they can
be quickly reached by the computer's processor.
a. microprocessor
b. random access memory
c. access control list
d. management information base
e. system tray

7. This is a network point that acts as an entrance to another network.
a. network node manager
b. handshake
c. gateway
d. floating point unit
e. Fortezza

8. This is the measure of the range of frequencies a communication
signal occupies.
a. radian
b. frequency modulation
c. frequency-hopping spread spectrum
d. dynamic range
e. bandwidth

9. This is the device, or in some cases, software in a computer, that
determines the next network point to which a packet is
forwarded toward its destination.
a. bit map
b. router
c. traceroute
d.device driver
e. transducer

10. This is a set of related programs, located at a network gateway
server, that protects the resources of a private network from users from
other networks.
a. secure socket shell
b. firewall
c. general protection fault
d. logic gate
e. private key

 SCROLL DOWN FOR ANSWER KEY





1. c
2. a
3. d
4. a
5. e
6. b
7. c
8. e
9. b
10.b

See the rest of our quiz topics

If you need to review the basics, you may wish to follow our Learning Path: Basic Computer Concepts.

This was last updated in November 2010

Join the conversation

1 comment

Send me notifications when other members comment.

By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Please create a username to comment.

this is good.. thanks for this.. :)
Cancel

-ADS BY GOOGLE

File Extensions and File Formats

SearchCompliance

  • PCAOB (Public Company Accounting Oversight Board)

    The Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) is a Congressionally-established nonprofit that assesses audits of public ...

  • cyborg anthropologist

    A cyborg anthropologist is an individual who studies the interaction between humans and technology, observing how technology can ...

  • RegTech

    RegTech, or regulatory technology, is a term used to describe technology that is used to help streamline the process of ...

SearchSecurity

  • email spam

    Email spam, or junk email, is unsolicited bulk messages sent through email with commercial, fraudulent or malicious intent.

  • distributed denial of service (DDoS) attack

    A distributed denial-of-service attack occurs when an attack originates from multiple computers or devices, usually from multiple...

  • application whitelisting

    Application whitelisting is the practice of identifying applications that have been deemed safe for execution and restricting all...

SearchHealthIT

  • athenahealth Inc.

    Based in Watertown, Mass., athenahealth Inc. is a leading vendor of cloud-based EHRs for small to medium-sized physician ...

  • Affordable Care Act (ACA or Obamacare)

    The Affordable Care Act (ACA) is legislation passed in 2010 that changed how uninsured Americans enroll in and receive healthcare...

  • HIPAA Privacy Rule

    The Standards for Privacy of Individually Identifiable Health Information, commonly known as the HIPAA Privacy Rule, establishes ...

SearchDisasterRecovery

  • disaster recovery as a service (DRaaS)

    One approach to a strong disaster recovery plan is DRaaS, where companies offload data replication and restoration ...

  • data recovery

    Data recovery restores data that has been lost, accidentally deleted, corrupted or made inaccessible. Learn how data recovery ...

  • disaster recovery plan (DRP)

    A company's disaster recovery policy is enhanced with a documented DR plan that formulates strategies, and outlines preparation ...

SearchStorage

  • yottabyte (YB)

    A yottabyte is a measure of theoretical storage capacity and is 2 to the 80th power bytes, or, in decimal, approximately 1,000 ...

  • Kilo, mega, giga, tera, peta, exa, zetta and all that

    Kilo, mega, giga, tera, peta, exa, zetta are among the list of prefixes used to denote the quantity of something, such as a byte ...

  • brontobyte

    A brontobyte is a measure of memory or data storage that is equal to 10 to the 27th power of bytes.

SearchSolidStateStorage

  • SSD caching

    SSD caching, also known as flash caching, is the temporary storage of data on NAND flash memory chips in a solid-state drive so ...

  • NVDIMM (Non-Volatile Dual In-line Memory Module)

    An NVDIMM (non-volatile dual in-line memory module) is hybrid computer memory that retains data during a service outage.

  • NAND mirroring

    NAND mirroring has been proposed to break the security in certain portable devices that use NAND flash memory for encryption.

SearchCloudStorage

  • RESTful API

    A RESTful application program interface breaks down a transaction to create a series of small modules, each of which addresses an...

  • cloud storage infrastructure

    Cloud storage infrastructure is the hardware and software framework that supports the computing requirements of a private or ...

  • Zadara VPSA and ZIOS

    Zadara Storage provides block, file or object storage with varying levels of compute and capacity through its ZIOS and VPSA ...

Close